This is the third part of our bible trivia questions and answers old testament series which covers 20 bible quiz questions per each book starting from Ecclesiastes to Amos. Do you love testing your bible IQ, then check out our free bible questions and answers

To make it more interacting, we have added the bible verse for each questions so you can refer to it for under understanding on the verse. So ensure your bible is right beside before you begin reading through the questions.

Follow us for more trivia quiz games:

Bible Trivia Questions and Answers Old Testament

Bible trivia questions and answers old testament

Ecclesiastes Quiz Questions and Answers

1. I know that everything God does will endure forever; nothing can be added to it and nothing taken from it. God does it so that people will __? (NIV) (Ecclesiastes 3:14)
Answer: Fear Him

2. Fear __?__ and keep his commandments, for this is the duty of all mankind. (Ecclesiastes 12:13)
Answer: God

3. Everyone’s toil is for their mouth, yet their __?__ is never satisfied. (NIV) (Ecclesiastes 6:7)
Answer: Appetite

4. The heart of the wise is in the __?__; but the heart of fools is in the house of pleasure. (Ecclesiastes 7:4)
Answer: House of mourning

5. A time to weep and a time to __?__, a time to mourn and a time to __?__. (NIV) (Ecclesiastes 3:4)
Answer: Laugh, Dance

6. Remember your __?__ in the days of your youth, before the days of trouble come. (Ecclesiastes 12:1)
Answer: Creator

7. What is better than a precious ointment? (KJV) (Ecclesiastes 7:1)
Answer: A good name

8. Whatever your hand finds to do, do it with all your __?__, for in the realm of the dead, where you are going, there is neither working nor planning nor knowledge nor wisdom. (NIV) (Ecclesiastes 9:10)
Answer: Might

9. A feast is made for laughter, and wine maketh merry: but money __?__ all things. (Ecclesiastes 10:19)
Answer: Answereth

10. A live dog is better off than a dead what? (Ecclesiastes 9:4)
Answer: Lion

11. What has been will be again, what has been done will be done again; there is nothing new under the __?. (Ecclesiastes 1:9)
Answer: Sun

12. Vanity of vanities, saith the Preacher, vanity of vanities; all is what? (KJV) (Ecclesiastes 1:2)
Answer: Vanity

13. For who knows what is good for a person in life, during the few and __?__ days they pass through like a shadow? (NIV) (Ecclesiastes 6:12)
Answer: Meaningless

14. He hath made everything beautiful in his __? (Ecclesiastes 3:11)
Answer: Time

15. To every thing there is a __?__, and a time to every purpose under the heaven. (KJV) (Ecclesiastes 3:1)
Answer: Season

16. Indeed, there is no one on earth who is righteous, no one who does what is right and never __? (Ecclesiastes 7:20)
Answer: Sins

17. I have seen another evil under the sun, and it weighs heavily on who? (Ecclesiastes 6:1)
Answer: Mankind

18. Complete this statement, “__?__ is better than weapons of war, but one sinner destroys much good.” (NIV) (Ecclesiastes 9:18)
Answer: Wisdom

19. The words of wise men are heard in quiet more than the cry of him that ruleth among who? (KJV) (Ecclesiastes 9:17)
Answer: Fools

20. How does the sleep of a labourer taste? (Ecclesiastes 5:12)
Answer: Sweet

Song of Solomon Quiz Questions and Answers

1. I am a __?__ of Sharon, a __?__ of the valleys. (NIV) (Song Of Solomon 2:1)
Answer: Rose, Lilly

2. Which bird’s song, in the Song of Solomon, is a sign of spring? (Song Of Solomon 2:12)
Answer: Doves

3. King Solomon replies to his bride and tells her that she has the eyes of which animal? (Song Of Solomon 1:15)
Answer: Dove

4. Complete this statement from Solomons bride, “Let him kiss me with the kisses of his mouth: for thy love is better than __?” (Song Of Solomon 1:2-3)
Answer: Wine

5. With what was the interior of Solomon’s chariot paved with? (Song Of Solomon 3:10)
Answer: Love

6. As the bride is speaking to her beloved, she says that “I am my beloved and my beloved is __?” (Song Of Solomon 6:3)
Answer: Mine

7. How many armed men accompanied Solomon when he went to meet his bride? (Song Of Solomon 3:7)
Answer: 60

8. Many waters cannot quench __?__; rivers cannot sweep it away. (Song Of Solomon 8:7)
Answer: Love

9. King Solomon made himself a chariot of the wood from which country? (Song Of Solomon 3:9)
Answer: Lebanon

10. Who is attributed as the author of the Song of Songs? (Song Of Solomon 1:1)
Answer: Solomon

11. When the bride first sees Solomon, what color of skin did she describe herself as appearing like? (Song Of Solomon 1:5)
Answer: Dark

12. He brought me to the banqueting house, and his banner over me was __?. (KJV) (Song Of Solomon 2:4)
Answer: Love

13. What animal does the bride compare her lover as he comes over the mountains? (Song Of Solomon 2:9)
Answer: Gazelle

14. Solomon refers to his new wife by name. What does he call her? (Song Of Solomon 6:13)
Answer: Shulamite

15. Complete these statement by the brides friends, “If she is a wall, we will build towers of __?__ on her. If she is a door, we will enclose her with panels of __?__.” (NIV) (Song Of Solomon 8:9)
Answer: Silver, Cedar

16. Who crowned Solomon as king? (Song Of Solomon 3:11)
Answer: His mother

17. In the Song of Songs, where does Solomon say his vineyard is located? (Song Of Solomon 8:11)
Answer: Baalhamon

18. What did Solomon compare the neck of his bride with? (Song Of Solomon 7:1-6)
Answer: Tower of ivory

19. Who is this coming up from the wilderness like a column of __?__, perfumed with myrrh and incense made from all the spices of the merchant? (NIV) (Song Of Solomon 3:6)
Answer: Smoke

20. Which animals are the teeth likened to, “Your teeth are like a flock of __?__ coming up from the washing” (Song Of Solomon 6:6)
Answer: Sheep

Isaiah Bible Questions and Answers

1. What is the name of Isaiah’s father? (Isaiah 1:1)
Answer: Amoz

2. Complete this statement, “Zion will be delivered with justice, her penitent ones with righteousness. But rebels and sinners will both be broken, and those who forsake the Lord will __?”. (Isaiah 1:27-28)
Answer: Perish

3. Which city was described as a city that will no longer be a city but will become a heap of ruins? (Isaiah 17:1)
Answer: Damascus

4. How will they draw water out of the wells of salvation? (Isaiah 12:3)
Answer: With joy

5. Come now, let us settle the matter, says the Lord. Though your sins are like scarlet, they shall be as white as __?; (Isaiah 1:18)
Answer: Snow

MORE POSTS  200 Bible Trivia Questions and Answers - Old Testament Part 2

6. The vision of Isaiah the son of Amoz, which he saw concerning which 2 kingdoms? (Isaiah 1:1)
Answer: Judah & Jerusalem

7. In that day the Branch of the Lord will be beautiful and glorious, and the __?__ of the land will be the pride and glory of the survivors in Israel. (Isaiah 4:2)
Answer: Fruit

8. How many wings do seraphim’s have? (Isaiah 6:2)
Answer: 6

9. The Lord will stir up a nation that does not care about silver or gold against the Babylonians? (Isaiah 13:17)
Answer: Medes

10. For to us a child is born, to us a son is given. What will be upon his shoulders? (Isaiah 9:6)
Answer: Government

11. What stood above God with six wings? (Isaiah 6:2)
Answer: Seraphim

12. Unless the Lord Almighty had left us some survivors, we would have become like Sodom and which other city? (Isaiah 1:9)
Answer: Gomorrah

13. How you have fallen from heaven, morning __?__, son of the dawn! You have been cast down to the earth, you who once laid low the nations! (Isaiah 14:12)
Answer: Star

14. What was pronounced upon those that call evil good and good evil? (Isaiah 5:20)
Answer: Woe

15. Behold, a virgin shall conceive, and bear a son, and shall call his name __? (Isaiah 7:14)
Answer: Immanuel

16. Why did God chastise the Isralites? (Isaiah 1)
Answer: Rebelled against God

17. The law shall go forth from Zion. Where will the word of the Lord come from? (Isaiah 2:3)
Answer: Jerusalem

18. What two Babylonian gods does Isaiah say will bow down before the Lord? (Isaiah 46:1)
Answer: Bel and Nebo

19. How many years did Isaiah go around stripped and barefoot as a sign and portent against Egypt and Cush? (Isaiah 20:1-3)
Answer: 3

20. But the Egyptians are mere mortals and not God; their horses are flesh and not __?. (Isaiah 31:3)
Answer: Spirit

Jeremiah Quiz Questions and Answers

1. I have loved you with an everlasting love; I have drawn you with unfailing __? (NIV) (Jeremiah 31:3)
Answer: Kindness

2. What object did God use to show Jeremiah how he would mar the pride of Judah? (Jeremiah 13:1-10)
Answer: A girdle

3. Jeremiah sees a vision of two baskets filled with good and bad fruits. What kind of fruit was it? (Jeremiah 24:1-3)
Answer: Figs

4. What nation played the harlot, according to the Lord? (KJV) (Jeremiah 3:1)
Answer: Israel

5. The heart is deceitful above all things, and desperately __?__: who can know it? (Jeremiah 17:9)
Answer: Wicked

6. What animal does the Lord say will attack them from the forest because their rebellion is great and their backslidings is many? (NIV) (Jeremiah 5:6)
Answer: Lion

7. And I will give you __?__ after my own heart, who will lead you with knowledge and understanding (Jeremiah 3:15)
Answer: Shepherds

8. The Lord has __?__ us; come, let us tell in Zion what the Lord our God has done. (NIV) (Jeremiah 51:10)
Answer: Vindicated

9. What does the Lord suggest transgressors gird themselves with, in the face of His anger, in Jeremiah? (NIV) (Jeremiah 4:8)
Answer: Sackcloth

10. Complete this statement, In that day, declares the Lord Almighty, I will break the yoke off their __?__ and will tear off their bonds; no longer will foreigners enslave them. (Jeremiah 30:8)
Answer: Neck

11. As a cage is full of birds, so are their houses full of __? (Jeremiah 5:27)
Answer: Deceit

12. Then the word of the Lord came to Jeremiah. He said, “Can I not do with you, Israel, as this __?__ does?” declares the Lord. “Like clay in the hand of the __?__, so are you in my hand, Israel.” (Jeremiah 18:5)
Answer: Potter

13. The Lord appeared to us in the past, saying: “I have loved you with an everlasting __?” (NIV) (Jeremiah 31:3)
Answer: Love

14. My people have committed two sins: They have forsaken me, the spring of what? (Jeremiah 2:13)
Answer: Living water

15. What instrument sounds the alarm of war or battle cry? (NIV) (Jeremiah 4:19)
Answer: Trumpet

16. What prophet prophesied the same things against Jerusalem as Jeremiah did, and was killed for it? (Jeremiah 26:20)
Answer: Uriah

17. Who was the false prophet that contradicted Jeremiah in the house of the Lord, and died shortly after? (Jeremiah 28:15)
Answer: Hananiah

18. God said he would not change his mind concerning his people even if who stood before him? (Jeremiah 15:1)
Answer: Moses and Samuel

19. What did God say the people burned in honor of their gods, which invoked His wrath? (Jeremiah 1:16)
Answer: Incense

20. Whom did God describe as Israels unfaithful sister that had no fear and committed adultery? (NIV) (Jeremiah 3:8)
Answer: Judah

Lamentations Quiz Questions and Answers

1. Which of these foods did the starving children of the fallen Jerusalem ask for? (Lamentations 2:12)
Answer: Corn

2. What was Jerusalem described as been like when the lamenter of Lamentations grieved over its destruction? (Lamentations 1:1)
Answer: Widow

3. He has made my skin and my flesh grow old and has __?__ my bones. (NIV) (Lamentations 3:4)
Answer: Broken

4. I became the __?__ of all my people; they mock me in song all day long. (NIV) (Lamentations 3:14)
Answer: Laughingstock

5. Our ancestors sinned and are no more, and we bear their __? (Lamentations 5:7)
Answer: Punishment

6. Because of the Lord’s great love we are not consumed, for his compassions never fail. They are new every __?__; great is your faithfulness. (NIV) (Lamentations 3:22-23)
Answer: Morning

7. Who is he that saith, and it cometh to pass, when the Lord had not what? (KJV) (Lamentations 3:37)
Answer: Commandeth it

8. He has barred my way with blocks of stone; he has made my paths __?. (Lamentations 3:9)
Answer: Crooked

9. The punishment of the Israelites is greater than that of which other city that sinned so greatly and was destroyed by God? (Lamentations 4:6)
Answer: Sodom

10. The LORD is good to those whose hope is in him, to the one who __?__ him. (NIV) (Lamentations 3:25)
Answer: Seeks

11. Joy is gone from our hearts; our dancing has turned to __? (Lamentations 5:15)
Answer: Mourning

12. What did Jerusalem do that made God so angry that he compelety destroyed it? (KJV) (Lamentations 1:8)
Answer: Sinned grievously

13. He has besieged me and surrounded me with __?__ and hardship. (NIV) (Lamentations 3:5)
Answer: Bitterness

14. Is this the city that was called the perfection of beauty, the joy of the whole __? (NIV) (Lamentations 2:15)
Answer: Earth

15. The visions of your prophets were false and worthless; they did not expose your sin to ward off your captivity. The prophecies they gave you were __?__ and __?__. (Lamentations 2:14)
Answer: False, Misleading

16. What did the elders of Jerusalem wear as the city was destroyed? (Lamentations 2:10)
Answer: Sackcloth

17. The Lord poured out his fury like what on the wicked city? (Lamentations 2:4)
Answer: Fire

18. Even when I call out or cry for help, he shuts out my __? (Lamentations 3:8)
Answer: Prayer

19. The Israelites submitted to Egypt and Assyria to get enough __? (Lamentations 5:6)
Answer: Bread

MORE POSTS  50 Geography Quiz Questions to test your IQ

20. Lamentation blames the destruction of Jerusalem not only on the sins of the people but on the sins of their? (Lamentations 4:13)
Answer: Prophets

Ezekiel Quiz Questions and Answers

1. When God called Ezekiel to become a prophet, what was given to him to eat? (Ezekiel 2:8-9)
Answer: A scroll

2. Four angels were seen in the temple, each with a wheel sparkling like topaz. What angels were they? (Ezekiel 10:9)
Answer: Cherubim

3. But for the sake of my __?__, I brought them out of Egypt. I did it to keep my name from being profaned in the eyes of the nations among whom they lived and in whose sight I had revealed myself to the Israelites. (Ezekiel 20:9)
Answer: Name

4. What did Ezekiel do when he saw the appearance of the likeness of the glory of God? (Ezekiel 1:28)
Answer: Fell facedown

5. How many days was Ezekiel to lie on his left side, bearing the sins of the house of Israel? (Ezekiel 4:4-5)
Answer: 390

6. The soul that sinneth shall? (KJV) (Ezekiel 18:20)
Answer: Die

7. I will give you a new heart and put a new __?__ in you; I will remove from you your heart of stone and give you a heart of flesh. (Ezekiel 36:26)
Answer: Spirit

8. Complete this statement by God, “You were the seal of perfection, full of wisdom and perfect in __?” (NIV) (Ezekiel 28:12)
Answer: Beauty

9. The Cherubims were described as having how many faces? (Ezekiel 10:14)
Answer: 4

10. So I prophesied as he commanded me, and breath entered them; they came to life and stood up on their feet, a vast army. What came to life? (NIV) (Ezekiel 37:10)
Answer: Dry bornes

11. What words were written on both sides of the scroll, that God gave to Ezekiel? (Ezekiel 2:10)
Answer: Lament, Morning, Woe

12. Now this was the sin of your sister Sodom: She and her daughters were arrogant, overfed and unconcerned; they did not help the __?__ and __?__. (Ezekiel 16:49)
Answer: Poor, Needy

13. God asked Ezekiel not to weep over the death of whom? (Ezekiel 24:16)
Answer: His Wife

14. Near what river did God call Ezekiel? (Ezekiel 1:1)
Answer: Chedar

15. How did the scroll taste to Ezekiel? (Ezekiel 3:3)
Answer: Sweet as honey

16. What did God instruct Ezekiel to draw on a block of clay tablet? (Ezekiel 4:1)
Answer: City of Jerusalem

17. Ezekiel took something, weighed it and burnt a third of it, stroke a third of it with the sword and scattered a third to the wind. What was it? (Ezekiel 5:1-4)
Answer: His hair

18. I looked, and I saw a figure like that of a man. From what appeared to be his waist down he was like __?__, and from there up his appearance was as bright as glowing metal. (Ezekiel 8:1-2)
Answer: Fire

19. Which of these is not one of the faces of the Cherubim Ezekiel saw? (Ezekiel 10:14)
Answer: Lamb

20. Son of man, I have made you a __?__ for the people of Israel; so hear the word I speak and give them warning from me. (NIV) (Ezekiel 33:7)
Answer: Watchman

Daniel Quiz Questions and Answers

1. Multitudes who sleep in the dust of the earth will awake: some to everlasting life, others to shame and everlasting __? (Daniel 12:2)
Answer: Contempt

2. What new name was given to Daniel by the prince of the eunuchs? (Daniel 1:7)
Answer: Belteshazzar

3. In which animals den was Daniel thrown down into for worshipping God instead of the king? (Daniel 6:16)
Answer: Lions den

4. Whose words were this, “Daniel, servant of the living God, has your God, whom you serve continually, been able to rescue you from the lions”? (NIV) (Daniel 6:20)
Answer: King Darius

5. Daniel while at the bank of the great Tigris river, he saw the vision of a man dressed in line. What was the eyes of the man like as described? (Daniel 10:4-6)
Answer: Flaming torches

6. There will be a time of distress such as has not happened from the beginning of nations until then. But at that time your people, everyone whose name is found written in the __?__ will be delivered. (NIV) (Daniel 12:1)
Answer: Book

7. Who was the 3rd person that King Nebuchadnezzar threw into the blazing furnace apart from Shadrach and Meshach? (Daniel 3:19-23)
Answer: Abednego

8. Which king did God change into a beast temporarily as punishment? (Daniel 4:31-33)
Answer: Nebuchadnezzar

9. Complete this Daniels interpretation of king Belshazzar vision written on the wall, “You have been weighed on the scales and found __?”. (Daniel 5:27)
Answer: Wanting

10. The first beast that Daniel saw was like what animal? (Daniel 7:4)
Answer: Lion

11. Do not be afraid, Daniel. Since the first day that you set your mind to gain understanding and to humble yourself before your God, your words were heard, and I have come in response to them. But the prince of __?__ resisted me twenty-one days. (NIV) (Daniel 10:12-14)
Answer: Persian kingdom

12. What did Daniel and his three friends drink instead of the king’s wine? (Daniel 1:12)
Answer: Water

13. Daniel interpreted the king’s dream about a statue symbolizing different kingdoms. What was the head made of? (Daniel 2:32)
Answer: Pure gold

14. When king Darius decreed that everyone must pray to him and not any other god, Daniel went to his upstairs room where the window opens towards where? (Daniel 6:8-10)
Answer: Jerusalem

15. How many beast did Daniel see in his dream? (Daniel 7:3)
Answer: 4

16. In my vision at night I looked, and there before me was one like a son of man, coming with the clouds of heaven. He approached the __? (Daniel 7:13)
Answer: Ancient of Days

17. But thou, O Daniel, shut up the words, and seal the book, even to the time of the end: many shall run to and fro, and knowledge shall be __? (NIV) (Daniel 12:4)
Answer: Increased

18. How many times a day did Daniel get down on his knees and prayed, giving thanks to his God, after hearing the decree by the king for people to worship him? (Daniel 6:10)
Answer: 3

19. While the king was drinking from the golden goblet taken from the Lords temple in Jerusalem, he saw the fingers of a human hand appeare and it wrote on the plaster of the wall. Who was this king? (Daniel 5:1-6)
Answer: Belshazzar

20. In Daniel’s vision of the “Ram and the Goat,” who does the shaggy goat represent? (NIV) (Daniel 8:21)
Answer: King of Grecia

Hosea Quiz Questions and Answers

1. According to the Book of Hosea, which city was full of evildoers and stained with footprints of blood? (Hosea 6:8)
Answer: Gilead

2. In what does the Lord tell Hosea He will betroth the people to Him? (NIV) (Hosea 2:20)
Answer: Faithfulness

3. Who was referred to as, “Will be like the sand on the seashore, which cannot be measured or counted?” (NIV) (Hosea 1:10)
Answer: Israelites

4. Israel has forgotten their Maker and built palaces; Judah has fortified many towns. But I will send __?__ on their cities that will consume their fortresses. (NIV) (Hosea 8:14)
Answer: Fire

5. The Israelites are stubborn, like a stubborn __?__. How then can the Lord pasture them like lambs in a meadow? (Hosea 4:16)
Answer: Heifer

MORE POSTS  Level 1: Nutrition and Diet Trivia Quiz

6. What was the name of Hosea’s eldest son? (Hosea 1:4)
Answer: Jezreel

7. What kind of woman did the Lord tell Hosea to love? (Hosea 3:1)
Answer: Adulteress

8. The Lord used a prophet to bring Israel up from Egypt, by __?__ he cared for him. (Hosea 12:13)
Answer: A Prophet

9. Who was the prophet God instructed to marry a harlot? (Hosea 1:2)
Answer: Hosea

10. I wrote for them the many things of my law, but they regarded them as something __?. (Hosea 8:12)
Answer: Foreign

11. My people are destroyed for lack of __?__: because thou hast rejected knowledge, I will also reject thee, that thou shalt be no priest to me. (KJV) (Hosea 4:6)
Answer: Knowledge

12. As what did God promise Hosea that the number of the children of Israel would be? (Hosea 1:10)
Answer: Sands of the sea

13. When this certain man speaks, people tremble; he was exalted in Israel. But he became guilty of Baal worship and died. Who was this man? (Hosea 13:1)
Answer: Ephraim

14. They will follow the Lord; he will roar like a __?__. When he roars, his children will come trembling from the west. (NIV) (Hosea 11:10)
Answer: Lion

15. My people consult a __?__ idol and are answered by a stick of wood. A spirit of prostitution leads them astray; they are unfaithful to their God. (NIV) (Hosea 4:12)
Answer: Wooden

16. Who was the father of Hosea? (Hosea 1:1)
Answer: Beeri

17. For I desire mercy, not sacrifice, and acknowledgment of God rather than __? (Hosea 6:6)
Answer: Burnt offerings

18. When they go, I will throw my __?__ over them; I will pull them down like the birds in the sky. When I hear them flocking together, I will catch them. (Hosea 7:12)
Answer: Net

19. The ways of the Lord are right; the righteous walk in them, but the rebellious __?__ in them. (Hosea 14:9)
Answer: Stumble

20. The high places of wickedness will be destroyed, it is the sin of Israel. Thorns and thistles will grow up and cover their altars. Then they will say to the mountains, “Cover us!” and to the hills, __? (NIV) (Hosea 10:8)
Answer: Fall on us

Joel Quiz Questions and Answers

1. Complete this statement, “And afterward, I will pour out my Spirit on all people. Your sons and daughters will __?__, your old men will dream __?__, your young men will see __?__.” (NIV) (Joel 2:28)
Answer: Prophesy, Dreams, Visions

2. In the book of Joel, the Lord says He will bring again the captivity of what two cities? (Joel 3:1)
Answer: Judah and Jerusalem

3. A nation has invaded my land, a mighty army without number; it has the teeth of what? (NIV) (Joel 1:6)
Answer: Lion

4. According to Joel who are to beseech the Lord to spare the people? (Joel 2:17)
Answer: Priests

5. Complete this statement, “Judah will be inhabited forever and Jerusalem through all __?” (NIV) (Joel 3:20)
Answer: Generations

6. To whom does Joel say he will cry? (Joel 1:19)
Answer: The Lord

7. Who is the father of Joel? (Joel 1:1)
Answer: Pethuel

8. I will repay you for the years the __?__ have eaten. (NIV) (Joel 2:25)
Answer: Locust

9. To what animal’s sound is the Lord’s voice likened? (Joel 3:16)
Answer: Lion

10. Then you will know that I am in Israel, that I am the Lord your God, and that there is no other; never again will my people be __? (NIV) (Joel 2:27)
Answer: Shamed

11. And everyone who calls on the name of the Lord will be saved; for on Mount Zion and in Jerusalem there will be __? (Joel 2:32)
Answer: Deliverance

12. Swing the sickle, for the harvest is ripe. Come, trample the grapes, for the what is full? (Joel 3:13)
Answer: Winepress

13. To who were the people of Judah and Jerusalem sold as slaves? (Joel 3:6)
Answer: Greeks

14. Beat your __?__ into swords and your pruning hooks into spears. (NIV) (Joel 3:10)
Answer: Plowshares

15. The sun and moon will be darkened, and the __?__ no longer shine. (NIV) (Joel 3:15)
Answer: Stars

16. In this statement, the day is described as what? “Let all who live in the land tremble, for the day of the Lord is coming.” (NIV) (Joel 2:1-2)
Answer: Darkness

17. Where does the Lord, speaking through Joel, say to blow the trumpet? (Joel 2:1)
Answer: Zion

18. Then the LORD was __?__ for his land and took pity on his people. (Joel 2:18)
Answer: Jealous

19. Let the weak say, “I am __?!” (KJV) (Joel 3:10)
Answer: Strong

20. The Lord replied to them: “I am sending you grain, new wine and olive oil, enough to satisfy you fully; never again will I make you an object of __?__ to the nations.” (NIV) (Joel 2:19)
Answer: Scorn

Amos Quiz Questions and Answers

1. The Lord says, He will bring again the captivity of His people Israel, and they will do what? (Amos 9:14)
Answer: Rebuilt the cities

2. Which prophet was a herdsmen and had a fruit orchard? (Amos 7:14)
Answer: Amos

3. Where was Amos from? (Amos 1:1)
Answer: Tekoa

4. God showed Amos three different visions. Which of these was not among them? (Amos 7:1-8)
Answer: Dove

5. What was withheld by God while the harvest was still three months away? (Amos 4:7)
Answer: Rain

6. What was Amos’ profession? (Amos 1:1)
Answer: Shepherd

7. You only have I chosen of all the families of the earth; therefore I will punish you for all your sins. (NIV). Which people was Amos speaking to here? (Amos 3:1-2)
Answer: Israel

8. What does the Lord ultimately want of the children of Israel who came out of Egypt? (Amos 5:24)
Answer: Righteousness

9. The high places of Isaac will be destroyed and the sanctuaries of Israel will be ruined; with my sword I will rise against the house of __?. (Amos 7:9)
Answer: Jeroboam

10. Seek the Lord and __?__, or he will sweep through the tribes of Joseph like a fire; it will devour them (NIV) (Amos 5:6)
Answer: Live

11. According to Amos, “Do two walk together unless they what?” (Amos 3:3)
Answer: They have agreed

12. Surely the Sovereign Lord does nothing without revealing his plan to his servants the __? (Amos 3:7)
Answer: Prophets

13. But let justice roll on like a __?__, righteousness like a never-failing stream. (Amos 5:24)
Answer: River

14. But you have turned justice into poison and the fruit of righteousness into __? (NIV) (Amos 6:12)
Answer: Bitterness

15. Seek good, not __?__, that you may live. (Amos 5:14)
Answer: Evil

16. In Amos vision, the Lord said he would punish Damascus, Gaza, Tyrus, Edom and Ammon with what for their transgressions? (Amos 1:3-14)
Answer: Fire

17. How many misfortunes did Amos mention that Amaziah, the chief priest at Bethel, will go through? (Amos 7:17)
Answer: 4

18. Whom did God say the people of Israel sold for silver? (Amos 2:6)
Answer: The righteous

19. Which land did Amaziah ordered Amos to go back to to continue his prophesying there? (Amos 7:12)
Answer: Judah

20. God also showed Amos a basket that symbolized the judgment upon Israel. What was in the basket? (Amos 8:1-2)
Answer: Ripe fruit