This is the forth part of our bible trivia questions and answers series for old testament which covers 20 bible quiz questions per each book starting from Obadiah to Malachi. If you love bible quiz questions games or bible trivia game, and want to learn more about the word of God, then these quiz questions will help you to understand the bible much easier.

To make it more interacting, we have added the bible verse for each questions so you can refer to it for under understanding on the verse. So ensure your bible is right beside before you begin reading through the questions.

Follow us for more trivia quiz games:

Bible Trivia Questions and Answers

Bible trivia questions and answers
bible quiz questions
bible trivia game

Obadiah Quiz Questions and Answers

1. If who comes to you at night – oh, what a disaster awaits you. (Obadiah 1:5)
Answer: Robbers

2. All your allies will force you to the border; your __?__ will deceive and overpower you. (Obadiah 1:7)
Answer: Friends

3. The warriors that were mentioned will be terrified are aclled what? (Obadiah 1:9)
Answer: Teman

4. Obadiah’s vision concerning Israel’s restoration described the house of Jacob as what? (Obadiah 1:18)
Answer: Fire

5. The people from where will possess the land of the Philistines? (Obadiah 1:19)
Answer: Foothills

6. The deliverers will go up on which mount, and govern the mountains of Esau. (Obadiah 1:21)
Answer: Mount Zion

7. See, I will make you small among the nations; you will be utterly __? (Obadiah 1:2)
Answer: Despised

8. What did Obadiah’s vision concern? (Obadiah 1:1)
Answer: Edom

9. In that day, the Lord declares He will destroy who in Edom? (Obadiah 1:8)
Answer: Wise men

10. Those who eat your bread will set __?__ for you, but you will not detect it. (Obadiah 1:7)
Answer: A trap

11. This company of Israelite exiles who are in Canaan will possess the land as far as __? (Obadiah 1:20)
Answer: Zarephath

12. Obadiah’s vision concerning Israel’s restoration described the house of Joseph as what? (Obadiah 1:18)
Answer: Flame

13. But how Esau will be ransacked, his hidden __?__ pillaged. (Obadiah 1:6)
Answer: Treasures

14. The day of the Lord is near for all nations. As you have done, it will be what? (NIV) (Obadiah 1:15)
Answer: Done to you

15. Complete this statement, “But on Mount Zion will be __?__; it will be holy,” (Obadiah 1:17)
Answer: Deliverance

16. According to the book of Obadiah, the deeds of which kingdom will return upon their own head? (Obadiah 1:15)
Answer: Edom

17. The pride of your heart has __?__ you, you who live in the clefts of the rocks. (Obadiah 1:3)
Answer: Deceived

18. Though you soar like the __?__ and make your nest among the stars, from there I will bring you down, declares the Lord. (Obadiah 1:4)
Answer: Eagle

19. Because of their violence against their brother Jacob, the Lord will cover them with what? (Obadiah 1:10)
Answer: Shame

20. Obadiah’s vision concerning Israel’s restoration indicates that house of Esau will be what?. They will set him on fire and destroy him. (NIV) (Obadiah 1:18)
Answer: Stubble

Jonah Quiz Questions and Answers

1. Who was the father of Jonah? (Jonah 1:1)
Answer: Amittai

2. Which city as described by God as been “a great city”, did He tell Jonah to go to? (Jonah 1:1)
Answer: Nineveh

3. What animal did God provide that swallowed Jonah? (NIV) (Jonah 1:17)
Answer: Fish

4. How many days did the people of the city have to repent before the Lord would destroy it? (Jonah 3:3-4)
Answer: 40

5. When the news reached the king of Nineveh, he took off his royal robes and covered himself with what? (Jonah 3:6)
Answer: Sackcloth

6. When God sent a violent storm upon the ship Jonah was sailing with, what did the scared sailors do to lighten the ship? (Jonah 1:4)
Answer: Threw away cargos

7. What was Jonah doing when God sent a great storm into the sea, while on his way to Tarshish? (Jonah 1:5)
Answer: Sleeping

8. Jonah cried out telling the people of Nineveh that God was going to do what to them? (Jonah 3:4)
Answer: Destroy the city

9. What as proclaimed throughout the city, which saw both great and small put on sackcloth? (Jonah 3:5)
Answer: Fast

10. Those who cling to worthless idols forfeit what? (Jonah 2:8)
Answer: God’s love

11. According to the Bible, Jonah ran away from God and headed to where? (Jonah 1:2)
Answer: Tarshish

12. What did God ask Jonah to do in the great city of Nineveh? (Jonah 1:2)
Answer: Preach against it

13. What kind of plant did God cause to grow over Jonah, providing him a shade? (Jonah 4:6)
Answer: Gourd

14. Jonah spent how many days in the belly of the great fish before the fish spat him out onto a dry land? (Jonah 1:17)
Answer: 3

15. How many people in Ninevite obeyed the message from Jonah and repented? (Jonah 3:5)
Answer: All of them

16. How long did it take Jonah to go through the entire city of Nineveh? (Jonah 3:3)
Answer: 3

17. How did the sailors know that Jonah was the cause of the terrible storm? (Jonah 1:7)
Answer: They cast lots

18. When confronted by the sailors during the storm, Jonah suggested that they do what to appease God? (Jonah 1:12)
Answer: Cast him overboard

19. As Jonah waited on a hill for the destruction of Nineveh, God provided what to shade him? (Jonah 4:6)
Answer: A vine

20. I knew that you are a gracious and compassionate God, slow to anger and abounding in __?__, a God who relents from sending calamity. (Jonah 4:2)
Answer: Love

Micah Quiz Questions and Answers – Bible Quiz Questions Games

1. He has shown all you people what is good. And what does the Lord require of you? (Micah 6:8)
Answer: Walk with Him

MORE POSTS  50 Geography Quiz Questions to test your IQ

2. But as for me, I am filled with power, with the Spirit of the Lord, and with __?__ and might. (Micah 3:8)
Answer: Justice

3. This is the word of the Lord to the prophets that lead his people astray, “Therefore night will come over you, without what?” (Micah 3:6)
Answer: Visions

4. Which nation will God make a heap of rubble, a place for planting vineyards? (Micah 1:6)
Answer: Samaria

5. In the last days the mountain of the Lord’s temple will be __?__ as chief among the mountains; it will be raised above the hills, and peoples will stream to it. (Micah 4:1)
Answer: Established

6. God’s warning to religious leaders, “Her leaders judge for a bribe, her priests teach for __?__, and her prophets tell fortunes for money.” (Micah 3:11)
Answer: A price

7. How long does Micah say God will stay angry? (Micah 7:18)
Answer: Not forever

8. Out of which clan of Judah will come one who will be ruler over Israel, whose origins are from of old, from ancient times? (Micah 5:2)
Answer: Bethlehem

9. od, through Micah, told the daughter of Zion that her horn would become what? (Micah 4:13)
Answer: Iron

10. In the book of Micah, God said woe unto those who plan what? (NIV) (Micah 2:1)
Answer: Iniquity

11. Do not gloat over me, my enemy! Though I have fallen, __? (Micah 7:8)
Answer: I will rise

12. In the book of Micah, God sent all of the following, except whom, to his people in order to redeem them out of the house of servants? (Micah 6:4)
Answer: James

13. When the Assyrians invade Israel, the one who will come from Bethlehem will raise against the Assyrians how many shepherds? (Micah 5:5)
Answer: Seven

14. You will plant but not harvest; you will press olives but not use the oil on yourselves, you will crush grapes but not drink the wine. Who was God referring to? (Micah 6:15)
Answer: Israelites

15. Your hand will be lifted up in triumph over your enemies, and all your foes will be __? (NIV) (Micah 5:9)
Answer: Destroyed

16. Who amongst these name was not the king of Judah when the word of the Lord came to Micah? (Micah 1:1)
Answer: Solomon

17. Look! The Lord is coming from his dwelling place; he comes down and treads on the heights of the __? (Micah 1:3)
Answer: Earth

18. Micah says that a man’s enemies are the members of man’s own what? (Micah 7:6)
Answer: Household

19. When God treads on the heights of the earth, what will happen to the mountians? (Micah 1:4)
Answer: They will melt

20. Shave your head in mourning for the children in whom you delight; make yourself as bald as the __? (Micah 1:16)
Answer: Vulture

Nahum Quiz Questions and Answers

1. All who hear the news about you clap their hands at your __? (Nahum 3:19)
Answer: Fall

2. He rebukes the __?__ and dries it up; he makes all the rivers run dry. (NIV) (Nahum 1:4)
Answer: Sea

3. What does Nahum say the Lord will burn of Nineveh’s in the smoke? (Nahum 2:13)
Answer: Chariots

4. According the Nahum, the Lord is slow to what? (Nahum 1:3)
Answer: Anger

5. What does Nahum say the Lord will reserve for his enemies? (KJV) (Nahum 1:2)
Answer: Wrath

6. Nahum says Nineveh’s strong holds are like what tree? (Nahum 3:12)
Answer: Fig

7. Which of the kingdom would receive no healing? (Nahum 3:18-19)
Answer: Assyria

8. What does Nahum say Nineveh is full of? (Nahum 3:1)
Answer: Lies and Robbery

9. What was described as been overwhelming that would destroy Nineveh; he will pursue his foes into darkness? (NIV) (Nahum 1:8)
Answer: Flood

10. What did the Lord say He will break from their neck? (Nahum 1:13)
Answer: Yoke

11. Which prophet described Nineveh as a “bloody city full of lies and robbery”? (Nahum 3:1)
Answer: Nahum

12. The Lord is good, a refuge in times of trouble. He cares for those who __?__ in him. (NIV) (Nahum 1:7)
Answer: Trust

13. What does the Lord tell the people of Nineveh he will lift over their face? (Nahum 3:5)
Answer: Skirts

14. The chariots storm through the streets, rushing back and forth through the squares. They look like what? (Nahum 2:4)
Answer: Flaming torches

15. Complete this, “Thy crowned are as the locusts, and thy captains as the great __?” (KJV) (Nahum 3:17)
Answer: Grasshoppers

16. Nineveh is like a __?__ whose water is draining away. (Nahum 2:8)
Answer: Pool

17. Which city did God say, “You will have no descendants to bear your name?” (NIV) (Nahum 1:14)
Answer: Nineveh

18. Look, there on the mountains, the feet of one who brings __? (NIV) (Nahum 1:15)
Answer: Good news

19. What city does Nahum say will be set free from Assyria’s rule? (Nahum 1:12)
Answer: Judah

20. Whatever they plot against the Lord he will bring it to __? (Nahum 1:9)
Answer: An end

Habakkuk Quiz Questions and Answers

1. The Lord says, “For the revelation awaits an appointed time; it speaks of what?” (Habakkuk 2:2-3)
Answer: The end

2. In Habakkuk’s prayer, what did he say God split the earth with? (Habakkuk 3:9)
Answer: Rivers

3. Who was the prophet that cried out to God about the violence and injustice overtaking Judea? (Habakkuk 1:2)
Answer: Habakkuk

4. Habakkuk in his final prayer said, “The Sovereign Lord is my strength; he makes my feet like the feet of what?” (NIV) (Habakkuk 3:19)
Answer: A deer

5. Behold, his soul which is lifted up is not upright in him: but the just shall live by his __?. (KJV) (Habakkuk 2:4)
Answer: Faith

6. Habakkuk says that the fields will yield no what? (KJV) (Habakkuk 3:17)
Answer: Meat

7. Habakkuk describes God’s glory like sunrise and rays flashed from his hand. Which mountain did he mention that God comes from? (Habakkuk 3:3-4)
Answer: Mount Paran

8. Of what value is an idol carved by a craftsman? Or an image that teaches lies? For the one who makes it trusts in his own creation; he makes idols that cannot __? (NIV) (Habakkuk 2:18)
Answer: Speak

9. The Bible says, Woe to him who says to wood, “Come to life!” Or to lifeless stone __? (NIV) (Habakkuk 2:19)
Answer: Wake up

10. The Lord tells Judah through Habakkuk, “For the earth will be filled with the __?__ of the glory of the Lord as the waters cover the sea” (Habakkuk 2:14)
Answer: Knowledge

MORE POSTS  200 Bible Trivia Questions and Answers Old Testament Part 3

11. The Lord said, “He is raising up a ruthless and impetuous people, who sweep across the whole earth to seize dwellings not their own.” Which people was God referring to? (NIV) (Habakkuk 1:6)
Answer: Babylonians

12. The Lord compares the horses of the ruthless Babylonians to what other animal in this statement, “Their horses are swifter than __?__, fiercer than wolves at dusk.” (Habakkuk 1:8)
Answer: Leopards

13. The Lord says, “Woe to him who gives drink to his neighbors, pouring it from the wineskin till they are drunk, so that he can gaze on their what?” (NIV) (Habakkuk 2:15)
Answer: Naked bodies

14. I saw the tents of Cushan in distress, the dwellings of Midian in __? (NIV) (Habakkuk 3:7)
Answer: Anguish

15. How does Habakkuk describe the reaction of the mountain when they saw the Lord? (NIV) (Habakkuk 3:10)
Answer: They trembled

16. Then the Lord replied: “Write down the revelation and make it __?__ on tablets.” (Habakkuk 2:2)
Answer: Plain

17. Complete this statement, “But the Lord is in his holy temple; let all the earth __?__ before him.” (NIV) (Habakkuk 2:20)
Answer: Be silent

18. The Lord in His reply to Habakkuk, He said, “The stones of the wall will __?__, and the beams of the woodwork will echo it” (NIV) (Habakkuk 2:11)
Answer: Cry out

19. Habakkuk in his prayer saw what stood still in the heavens at the glint of your flying arrows? (NIV) (Habakkuk 3:11)
Answer: Sun and Moon

20. According to Habakkuk, God cannot __?__ evil. (Habakkuk 1:13)
Answer: Tolerate

Zephaniah Quiz Questions and Answers

1. Who as Zephaniah’s father? (Zephaniah 1:1)
Answer: Cushi

2. Which of these cities did Zephaniah say will be abandoned? (NIV) (Zephaniah 2:4)
Answer: Gaza

3. I will stretch out my hand against Judah and against all who live in Jerusalem. I will destroy every remnant of __?__ in this place. (NIV) (Zephaniah 1:4)
Answer: Baal worship

4. But I will leave within you the meek and humble. The remnant of Israel will trust in who? (NIV) (Zephaniah 3:12)
Answer: The Lord

5. Those who turn back from following the Lord and neither seek the Lord nor inquire of him. Be silent before the Sovereign Lord, for what is near? (Zephaniah 1:6-7)
Answer: The day of the Lord

6. During the days of which king did Zephaniah prophesied? (Zephaniah 1:1)
Answer: Josiah

7. Which of these cities did Zephaniah say will be left in ruins? (NIV) (Zephaniah 2:4)
Answer: Ashkelon

8. The Lord describes the prophets in Jerusalem as __?; they cannot be trusted. (NIV) (Zephaniah 3:4)
Answer: Unprincipled

9. Which of these cities did Zephaniah say will be emptied by midday? (NIV) (Zephaniah 2:4)
Answer: Ashdod

10. The Lord say He will destroy those who bow down __?__ to worship the starry host. (NIV) (Zephaniah 1:5)
Answer: On the roofs

11. On that day, “declares the LORD,” a cry will go up from which gate? (Zephaniah 1:10)
Answer: Fish Gate

12. The Lord your God is with you, the __?__ who saves. (Zephaniah 3:17)
Answer: Mighty Warrior

13. Zephaniah said the Lord will rejoice over Jerusalem in what way? (Zephaniah 3:17)
Answer: Singing

14. I will sweep away both people and animals; I will sweep away the birds in the sky and the fish in the sea, and the __?__ that cause the wicked to stumble. (NIV) (Zephaniah 1:3)
Answer: Idols

15. The Lord warns through Zephaniah, that He will punish all those who wear what? (Zephaniah 1:8-9)
Answer: Foreign clothes

16. Zephaniah prophesied that the Lord will sweep away __?__ from the face of the earth (NIV) (Zephaniah 1:2)
Answer: Everything

17. What does Zephaniah say to the people of Judah must seek to be sheltered from Gods anger? (Zephaniah 2:3)
Answer: Righteousness

18. The Lord within her is righteous; he does no wrong. Morning by morning he dispenses his __? (NIV) (Zephaniah 3:5)
Answer: Justice

19. Which of these cities did Zephaniah say will be uprooted? (NIV) (Zephaniah 2:4)
Answer: Ekron

20. The Lord says, “At that time I will search Jerusalem with what?; and punish those who are complacent”. (Zephaniah 1:12)
Answer: Lamps

Haggai Quiz Questions and Answers – Bible Trivia Game

1. And in this place I will grant __?__, declares the Lord Almighty. (NIV) (Haggai 2:9)
Answer: Peace

2. Now this is what the Lord Almighty says: “Give careful thought to your __?.” (NIV) (Haggai 1:5)
Answer: Ways

3. Haggai tells Zerubbabel that God has chosen him to be His what? (Haggai 2:20-23)
Answer: Signet

4. Which of these is not amongst the things God said He will shake? (Haggai 2:6)
Answer: His spirit

5. After they had laid the foundation of the Lord’s temple, what did God promise to do to them from that day on? (Haggai 2:19)
Answer: Bless them

6. The Lord sent a message through His prophets Haggai and Joshua that “These people say, The time has not yet come to rebuild what?” (Haggai 1:1-2)
Answer: The Lord’s house

7. Zerubbabel’s father is called Shealtiel and he was who? (Haggai 1:1)
Answer: Governor of Judah

8. You earn wages, only to put them in a purse with __?__ in it. (Haggai 1:6)
Answer: Holes

9. The Lord instructed the Jews to “Go up into the mountains and bring down __?__ and build my house, so that I may take pleasure in it and be honored.” (NIV) (Haggai 1:8)
Answer: Timber or Wood

10. The Lord Almighty says: “In a little while I will once more shake __?” (Haggai 2:6)
Answer: The heavens and earth

11. What did God do to get the Jews to begin work on the rebuilding of the temple? (Haggai 1:13-14)
Answer: Stirred up their spirit

12. Complete this statement, “The glory of this present house will be __?__ than the glory of the former house,” says the Lord Almighty. (NIV) (Haggai 2:9)
Answer: Greater

13. What happened to the land of Jerusalem while the people were rebuilding their lifes? (Haggai 1:11)
Answer: There was drought

14. The Lord declares that the following items are His! (Haggai 2:8)
Answer: Silver, Gold

15. On what day of the nineth month was the the foundation of the Lord’s temple laid? (Haggai 2:18)
Answer: Twenty-forth

16. After the Isralites were allowed to return from exile, they suffered a drought because they did not do what first? (Haggai 1:9-11)
Answer: Rebuild God’s temple

MORE POSTS  200 Bible Trivia Questions and Answers - Old Testament Part 1

17. Joshua’s father is called Jozadak and he was who? (Haggai 1:12)
Answer: The high priest

18. Who is king during the time of Haggai? (Haggai 1:1)
Answer: King Darius

19. According to God, “Who will desire to come to see Him as He fills His house with glory?” (Haggai 2:7)
Answer: All nations

20. What did God withheld from heaven because the people did not first rebuild His house in Jerusalem? (Haggai 1:10)
Answer: Dew

Zechariah Quiz Questions and Answers

1. What did the flying scroll in prophet Zechariah’s vision signify? (Zechariah 5:1-2)
Answer: A curse

2. Zechariah predicted what would come from Judah which depicted Christ? (Zechariah 10:4)
Answer: Cornerstone

3. What plague will the Lord strike the nations who fight against Jerusalem? (Zechariah 14:12)
Answer: Flesh will rot

4. The Lord will be king over the whole earth. On that day there will be __?__, and his name the only name. (Zechariah 14:9)
Answer: One Lord

5. As prophesied by Zechariah, “On that day, what will be inscribed on the bells of the horses”? (Zechariah 14:20)
Answer: Holy to the Lord

6. Whose hands did God say will complete the rebuilding of the Jerusalem temple? (Zechariah 4:9)
Answer: Zerubbabel

7. How many years were the Jews in Babylonian captivity? (Zechariah 1:12)
Answer: 70

8. Who ask God, “Lord Almighty, how long will you withhold mercy from Jerusalem and from the towns of Judah, which you have been angry with these seventy years?” (Zechariah 1:12)
Answer: An angel

9. Zechariah in his vision saw four chariots coming out from between two mountains. These four chariots symbolized what? (Zechariah 6:5)
Answer: Heaven’s Spirits

10. According to Zechariah, God said He would return to Zion and dwell in Jerusalem. Jerusalem will be called what city? (Zechariah 8:3)
Answer: Faithful or truth

11. Who was the father of Zechariah? (Zechariah 1:1)
Answer: Berekiah

12. In Zechariah’s vision, the Lord said, “And I myself will be a wall of __?__ around it.” (Zechariah 2:5)
Answer: Fire

13. Zechariah said to them, “If you think it best, give me my pay; but if not, keep it.” So they paid him how much pieces of silver? (Zechariah 11:12)
Answer: Thirty

14. Then I looked up and there before me were two women, with the wind in their wings! They had wings like those of what? (Zechariah 5:9)
Answer: A stork

15. On that day his feet will stand on the Mount of __?__, east of Jerusalem, and the Mount of __?__ will be split in two from east to west. (Zechariah 14:4)
Answer: Olives

16. God’s word to Zechariah, “Do not oppress the widow or the __?__, the foreigner or the poor. Do not plot evil against each other.” (Zechariah 7:10)
Answer: Fatherless

17. In Zechariah’s prophecy, what was broken that revoked the covenant between God and all the nations? (Zechariah 11:10)
Answer: Staff

18. Zechariah prophesied a near future attack against Jerusalem, but said that God will make Jerusalem a what? (NIV) (Zechariah 12:3)
Answer: An immovable rock

19. This is the word of the Lord to Zerubbabel: “Not by might nor by power, but by my __?__,” says the Lord Almighty. (Zechariah 4:6)
Answer: Spirit

20. What did the filthy clothes of the high priest Joshua symbolize in Zechariah’s vision? (Zechariah 3:3-4)
Answer: Sin

Malachi Quiz Questions and Answers

1. When Israel questioned God’s love, God replied “Was not Esau Jacob’s brother?”, “Yet I have loved Jacob, but Esau he __?” (Malachi 1:2-3)
Answer: Hated

2. But for you who fear my name, the sun of __?__ will rise with healing in its rays. (NIV) (Malachi 4:2)
Answer: Righteousness

3. What were they under for robbing God? (Malachi 3:9)
Answer: A curse

4. The Lord says he will refine the Levites so they will be like precious metals. One like gold and the other like what? (Malachi 3:3)
Answer: Silver

5. For I am the Lord, I __?__ not; therefore you sons of Jacob are not consumed. (KJV) (Malachi 3:6)
Answer: Change

6. For from the rising of the sun to its setting, my name will be great among the __? (Malachi 1:11)
Answer: Nations

7. As the Lord declares, what will happen to the wicked whenn you the righteous once trample on them? (Malachi 4:3)
Answer: Turn to ashes

8. Which prophet will the Lord send before the great and terrible day of the Lord comes? (Malachi 4:5)
Answer: Elijah

9. The prophet Malachi revealed that the names of those who honor God were written on what? (Malachi 3:16)
Answer: Scroll

10. A son honoureth his father, and a servant his master: if then I be a father, where is mine __? (Malachi 1:6)
Answer: Honour

11. In what way were the people robbing God? (Malachi 3:8)
Answer: Tithe & Offerings

12. The Lord says, “The man who __?__ and divorces his wife, does violence to the one he should protect.” (Malachi 2:16)
Answer: Loves

13. Complete this quote from Malachi: “Have we not all one __”? (Malachi 2:10)
Answer: God

14. In Malachi, God speaks about His covenant with what biblical elder? (Malachi 2:4-6)
Answer: Levi

15. When Elijah the prophet comes, He will turn the hearts of who to who? (Malachi 4:6)
Answer: Parents to children

16. But who can endure the day of his coming? Who can stand when he appears? For he will be like a __?__ or a launderer’s soap. (NIV) (Malachi 3:2)
Answer: Refiner’s fire

17. The Lord said, “Remember the law of my servant __?__, the decrees and laws I gave him at Horeb for all Israel” (Malachi 4:4)
Answer: Moses

18. The Lord says, “Bring the whole tithe into the __?__, that there may be food in my house.” (Malachi 3:10)
Answer: Storehouse

19. Malachi reveals that Judah has desecrated the sanctuary the Lord loves by marrying women who worship what? (Malachi 2:11)
Answer: Foreign gods

20. Surely the day is coming; it will burn like a __?__. All the arrogant and every evildoer will be stubble, and the day that is coming will set them on fire, says the Lord Almighty. (Malachi 4:1)
Answer: Furnace

This brings us to the end of our bible quiz questions for the entire old testament bible. We hope you have learnt a lot about the old testament.

Support us by sharing this to as many friends as possible.

Thanks and remain blessed.